- Sukker (3/4 dl) er let at skaffe (hvis man kan läse, hvad der staar paa poserne med hebraisk).
- Magarine (100 g) der findes nok 20 forskellige slags margarine lignende ting. Saa er det bare at välge én, der ikke ligner en, der er tilsat salt eller sukker paa forhänd.
- Kokosmel (1 dl) ligner ikke det vi har i Danmark. Det er meget meget finere, saa efter 5 mins leden paa den samme hylde opdagede jeg, at det maatte väre kokosmel.
- Havregryn (2 dl) kan enten skaffes paa det jödiske marked eller i de russiske koisker. (De koisker, der har nogle andre underlige tegn i navnet, som hverken ligner hebraiske eller arabiske). Det er enten store säkke eller i gennemsigtige poser, saa det er til at genkende, naar man langt om länge finder det!
- Kaffepulver (1 ts) det havde vi i lejligheden i forvejen, for her drikker alle kaffe og tee i uanede mängter.
- Vaniljesukker (1 ss) kunne jeg ikke finde! Men fandt i stedet en lille flaske med noget mörkt flydene väske, hvor der var billede af nogle vaniljestänger uden paa. Saa satsede paa at det kunne bruges istedet.
- Kakao (1 ss) ... indrömmet; det glemte jeg at kikke efter! Men ved ikke, hvordan jeg skulle have fundet dét imellem alt det kakaopulver, man bruger til drikke-kakao. (Har prövet samme dilemma i en dansk Brugs, det tog det mig 5-7 min at finde det rigtige. Saa forestil jer det samme naar alt bare staar paa hebraisk!) Saa valgte istedet at bruge noget af det jeg i forvejen havde, der var til drikke-kakao (dog i "lidt" större mängter)
Bland det hele og tril det i kugler og ruller dem i kokosmel = havregrynskugler!
Ved ikke helt hvor det gik galt, men de smager altsaa ikke helt som dem vi laver derhjemme. De kan spises og saa er det jo tanken der täller!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar